Kohevad minipannkoogid keefiritaignast
Keefiritaigent olen siiani teinud tunde järgi aga tegelikult peab taigen olema täpselt paraja konsistentsiga sest muidu ei tule koogid välja. Kui taigen on liiga vedel siis vajuvad koogid ära ja ei ole kohevad, liiga paks taigen aga annab saia tekstuuriga koogid mis jahtunult on kuivad. Seepärast otsustasin, et panen retsepti kirja mis on paika sätitud ja toimiv. Selle retsepti järgi tehes on koogid kohevad ja mahlased ka siis kui on jahtunud.
Retsept on loodud minipannkoogimasina jaoks aga toimib hästi ka tavapannil väikseid pannkooke tehes.
Koostisosad:
- 2 muna
- 500ml keefirit või petti
- 3spl suhkrut või agaavisiirupit
- suts soola
- 280g jahu
- 1tl soodat
- küpsetamiseks õli, ise eelistan kookosõli
Sega munad suhkru või siirupiga, lisa keefir ja suts soola. Kaalu täpne kogus jahu, ja sega jahu sisse sooda. Sega omavahel keefiri-munasegu ja jahu. Nüüd lase taignal “käima minna” u. 15 minutit, see on valmis kui kergelt mullitab.
Mina kasutan meie enda Hellyku valikus olevat pannkoogimasinat mis on vastupidav profimasin. Hea valik kindlasti väikeste lastega peredele kus minipannkooke armastatakse. Piisavalt suur, et saaks kiirelt pannkoogid valmis, lihtsasti puhastatav ja mahub kenasti kappi. Sellega on hea teha suurem kogus pannkooke laste sünnipäevadeks. Minipannkoogimasinaga saab ühest taignakogusest u. 150-160 pannkooki.
Panni määrimiseks kasutan silikoonist pintslit millega saab paraja koguse õli lisada, taigent doseerin IKEA Grilltider pudeliga millega on väga mugav õige kogus pannile vajutada.
Pane masin sooja 160 kraadi peale. Kui pann on soe pintselda sellele õli. Vajuta pudelist tainast u. kolmveerand vormi jagu, siis jääb ruumi ka kerkimiseks. Kui pannkoogid on kerkinud, keera need ümber, seda on kõige mugavam teha kahe hambatikuga. Lase natuke küpseda ja nopi need kiirelt hambatikku kasutades kaussi.
Serveeri tuhksuhkru, marjade, moosi, šokolaadikreemi vms meelepärase lisandiga. Meie pere lemmikud on vaarikad ja kondenspiim pannkookide juurde.